Äventyrlig köttfärslimpa

En exotisk köttfärslimpa med majs och baconfyllning.
Receptet är tilltaget så att det även lär bli lite över.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2,5 dl kallt mineralvatten
1 dl grädde
1 dl skorpmjöl
1 kg blandfärs
2 ägg
Salt
vitpeppar
1 tsk paprikapulver
100 g bacon
En halv burk majskorn
3 dl extraktbuljong
1 tsk arrowrot
(Grädde)

Till garnering:
Det ljusa av en purjolök , skuret i tunna ringar

Gör så här

Skala, riv och fräs upp löken i matfett tills den tar en aning färg.

Blanda mineralvatten och grädde, låt skorpmjölet svälla däri.
Arbeta ihop färs, ägg, lök, skorpmjöl och kryddor.

Sprödstek baconet i sitt eget fett i het panna.
Ta fettet till vara och häll detta i en liten ugnspanna.
Låt majsen rinna av i ett durkslag.

Bryt baconet i små bitar och blanda ner i färsen tillsammans med majsen.
Forma färsen som en limpa och flytta över den till en ugnspanna.

Grädda färsen i 175 grader cirka 1-1,5 timme.
Ös den med het buljong efter halva stektiden.

Sila buljongen, låt den koka upp och red den med arrowrot som rörts ut i lite grädde, om du vill ha simmig sky.

Strö råa purjoringar över köttfärsen och skär upp den i 2 cm tjocka skivor.
Visningar:
2805
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa recept
Köttfärslimpa m..
av LEDIVO
över 2 månader
Snabb köttfärsl
av pompano
över 2 månader
Köttfärslimpa,
över 2 månader
Köttfärslimpa p
av lennali
över 2 månader
Världens godast
av Agnii
över 2 månader
Fylld köttfärsl
av Lisa35
över 2 månader