Åländskt hemvetebröd

Ålands "nationalbröd".
Det finns många recept på hur hemvete bakas men det här är ett av det vanligare recepten.

Betyg (0 röster)
Åländskt hemvetebröd

Ingredienser

1 1/2 l mjölk
2 kg stenmalet vetemjöl (eller grahamsmjöl)
50 g jäst
1 msk salt

Gör så här

Värm mjölken och blanda i jästen och saltet.
Knåda ner mjölet.
Låt jäsa ca 1 timme.
Dela degen i bitar och älta(knåda till runda bollar).
Kavla ut degen till runda kakor ca 25 cm i diameter och
1 1/2 cm tjocka.
Låt jäsa ca 30 minuter på plåt.
Sätt ugnen på 275 grader.
Nagga kakorna och grädda i 8-10 minuter.
Visningar:
5578
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Åländskt hemvet
över 2 månader