Ångad torskfilé på spenatbädd

Bjud kokt potatis och citronklyftor till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 2
Ångad torskfilé på spenatbädd

Ingredienser

½ paket djupfryst bladspenat
½ gul lök
1 1/4 dl mjölk
½ msk vetemjöl
Salt
Peppar
Citronpeppar
1 burk majskorn à 150 g
300 g torskfiléer
1 tomat
½ dl hackad persilja och dill

Gör så här

Tina spenaten och krama ur den mesta vätskan. Skär spenaten i minde bitar.

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med någon minut.

Vispa samman mjölken med mjölet och rör ner det i spenaten. Koka upp blandningen och rör hela tiden. Krydda med salt och peppar.

Låt majsen rinna av. Skär torsken i bitar. Tärna tomaterna och blanda dem med persilja och dill.

Bred ut majskornen ovanpå spenaten. Lägg fisken i ett lager över majskornen. Krydda lätt med lite citronpeppar och salt. Strö tomathacket överst. Sjud under lock tills fisken är vit och ogenomskinlig, ca 10-15 minuter.
Visningar:
2478
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Kokt torsk med
över 2 månader
Lyxig torskgrat
över 2 månader
Olas torskgratä
av reeko
över 2 månader