Åsas äppelpaj

Enkelt och snabb paj som fungerar både med äpplen, blåbär och rabarber.

Betyg (5 röster)
Antal personer
6-8 port
Åsas äppelpaj

Ingredienser

4-5 äpplen
125 g smält smör
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker

Gör så här

Skala äpplena och skär i skivor.
Lägg äppelskivorna i en pajform.
Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet, sockret och bakpulvret i smöret och rör ihop till en smet.
Klicka smeten över äppelskivorna.

Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter.

Servera med vaniljsås eller kall vaniljglass.
Visningar:
3038
Sparat:
56

LIKNANDE RECEPT

Äppelpaj recept
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Min goda smuläp
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med ri
över 2 månader