Åsas kycklingfyllda crépes

Från min kära syster, ger rätten 5+ redan här och nu, är så otroligt gott.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Åsas kycklingfyllda crépes

Ingredienser

1 sats crêpesmet:
1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
4 ägg
1/2 tsk salt
25 g smält margarin


Fyllning:
1 liten urbenad grillad kyckling
1 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
1 tsk pressad citron
1 tsk torkad dragon
1/2 tsk salt
1 krmsvartpeppar

Till gratineringen:
ca 2 dl riven ost

Gör så här

Vispa ihop som en pannkaksmet och grädda tunna pannkakor.

Sätt ugn på 225 grader.
Skär kycklingköttet i små bitar.
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken mjuk i lite fett i en kastrull. Rör ner Creme Fraiche, citronsaft, dragon, salt och peppar. Låt koka upp.
Blanda ner kycklingen i kastrullen med sås och låt bli varmt.
Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla samman. Lägg dom på ett ugnsäkert fat och strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen ca 12-15 minuter eller tills rätten fått fin färg.
Servera med en sallad till.
Visningar:
12891
Sparat:
441

LIKNANDE RECEPT

Crépes recept
Västerbottenost..
av Queenie
över 2 månader
Mormors ljuvlig
över 2 månader
LCHF Crepes / p
av Graff
över 2 månader
Crèpesrulle med
över 2 månader
Bacon och spena
över 2 månader
Bakad Potatis m..
över 2 månader