Åsa´s Saffranslängd med vit choklad

Går att göra småbullar i pappersformar också. Rulla då ihop degen inte vik två gånger. Grädda då kortare tid.

Betyg (1 röst)
Antal personer
20 st

Ingredienser

2 längder:

200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran ā 1/2 g
salt
2 dl socker
13 - 14 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör eller margarin
200 g vit choklad
1/2 dl socker
1 ägg till garnering
pärlsocker till garnering

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C.
2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker.
3. Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 175° C. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm.
6. Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd.
7. Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
9. Grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter.
Visningar:
1022
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Saffranslängd recept
Saffranslängd  ..
över 2 månader
Saffranslängd
över 2 månader
Lyxiga saffrans
över 2 månader
Saffranslängd m
av Lolan
över 2 månader
Saffransbröd -
över 2 månader
Saffranslängd
av tina62
över 2 månader