Återanvänd paltspadet

Gott till Mjukkaka. Du får en saftig och smakrik mjukkaka. Gillas av Barn.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 pkt jäst för bröd
1 msk linfrön
2 dl ljus Sirap
1 liter vetemjöl
1 liter paltspad efter behov

Gör så här

Blanda jäst och sirap. Rör om till de har smält ihop. Häll i lite ljummen Paltspad, mjölet, linfrön, rör om och späd mer mera paltspad till en fast onsistena. Låt jäsa till tredubbel höjd i bunke under handduk. Baka ut på mjölad bord till ungefär äppel stora bollar, kavla ut till tallriksstorlek, nagga. Lägg på jäsning 30 min. Grädda längst ner på planplåt som ligger kvar i ugnen i 275" värme. Färdig efter några min. när det tagit färg. Ingen salt behös, då Paltspadet ger sältan.
Visningar:
4167
Sparat:
46

LIKNANDE RECEPT

Fattiga riddare..
av fenne
över 2 månader
Marias Romsill
över 2 månader
Pommes Frites
av jas65
över 2 månader
Lapskojs..
av Lolan
över 2 månader
Mias räkfond
över 2 månader
Halländsk långk..
över 2 månader