Èclair

Imponera med dessa avlånga petit-chou-bakelser som är fyllda med len vaniljkräm och garnerade med mörk choklad. Himmelskt gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
18 st

Ingredienser

Formar:
3 dl vatten
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg

Fyllning:
1 dl vispgrädde
2 dl marsankräm

Garnering:
50 g mörk choklad

Gör så här

Börja med formarna. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjölet. Rör om kraftigt med en trägaffel.

Låt smeten sjuda tills den släpper kastrullens botten och kant.

Ta kastrullen från värmen. Låt smeten svalna något. Rör ner äggen, ett i taget. Rör om kraftigt.

Fyll en sprits med smet. Spritsa ut 18 stänger, ca 2x7 cm långa på en bakpappersklädd plåt.

Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna på galler.

Dela kakorna mitt itu på längden i över- och underdelar. Använd en tandad kniv så att kakorna inte trycks ihop.

Gör fyllningen. Vispa grädden. Gör marsankrämen enligt förpackningens anvisningar. Blanda grädde och marsankräm. Fördela fyllningen på kakornas underdelar.

Gör garneringen: Bryt blockchokladen i mindre bitar. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Pensla kakornas ovandelar med den smälta chokladen. Låt chokladen stelna. Lägg locken på kakorna och servera.
Visningar:
1224
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Èclair recept
Chokladéclairer
av Jinan
över 2 månader
Petits choux-ba
av tina62
över 2 månader
Absolut metropo
över 2 månader
Cosmopolitan
över 2 månader
Ölänningen - La..
av tina62
över 2 månader
Profiteroles..
över 2 månader