Ölandskroppkakor

Detta är riktiga kroppkakor på rå potatis

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 -6

Ingredienser

1 kg vinterpotatis (12 medlstora)
5 medelstora kokta potatisar
2 dl vetemjöl
11/2 tsk salt

Fyllning:
1 1/2 -2 hg rimmat fläsk
1 finbhackad gul lök
1/2 tsk stött kryddpeppar

Kokning:
1 1/2 tsk salt per liter vatten

Gör så här

Skala och riv den råa potatisen. Lägg den rivna potatisen allt eftersom den rivs i ett durkslag som placeras t.ex. i en skål. Häll bort vattnet som bildas men tag vara på den stärkelse som lägger sig på botten i skålen. Jag brukar pressa ut vattnet med handduk. Riv eller pressa även den kokta potatisen. Blanda sedan den råa och den kokta potatisen med stärkelsen, vetemjöl och salt. Skär fläsket i små tärningar. Blanda fläsk, hakad lök och stött kryddpeppar.
Forma potatis smeten till bollar, c:a 12 st. gör en fördjupning i varje boll och fyll med 1-2 msk av fläskblandningen. Rulla in fyllningen och platta till.
Koka 20 -25 min tills dom flyter upp. När dom kommit upp till ytan är dom klara.
LYCKA TILL, du kommer inte bli besviken!
Visningar:
4828
Sparat:
76

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR