Ölbräserad gryta med kantareller

En portion ger 430 kcal (1,8 MJ) och 10 g fett

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Ölbräserad gryta med kantareller

Ingredienser

500 g nötytterlår, tärnat 2x2 cm
1 flaska mörkt öl, 33 cl
1 msk soja
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
6 enbär, krossade
1 gul lök, hackad
3 morötter, skivad
200 g kantareller
2 msk flytande margarin
3 msk mörk maizena redning
700 g potatis
300 g broccoli

Gör så här

Blanda öl, soja, tomatpuré, timjan och krossade enbär i en gryta och koka några min. Lägg i kött och lök, lite i taget så att det kokar hela tiden. Koka under lock ca 1 tim.

Tillsätt morötter när 10 min återstår. Fräs kantarellerna i matfett och blanda ner i grytan. Red av med maizena. Hetta upp. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis och broccoli.
Visningar:
10676
Sparat:
113

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader