Ölmarinerad tjälknöl

Gott till gratäng, potatissallad eller som smörgåspålägg.

Betyg (3 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1 kg fryst benfritt kött av nöt, älg eller rådjur

Marinad :
3 dl öl eller porter
3 msk socker
3 msk salt
2 msk grovkrossade enbär
1 tsk grovkrossade svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 75 grader
Lägg det frysta köttet i en ugnssäker form och ställ in i ugnen.
Stick in en termometer så att spetsen kommer i mitten när köttet har tinat.
Låt stå tills termometern visar 75 grader ca: 12 timmar, beroende på köttets form.
Blanda marinaden och lägg köttet i en stor fryspåse medan det är varmt.
Slå på marinaden och förslut påsen väl.
Låt stå i kylskåpet i 6 timmar.
Vänd några gånger under tiden.
Visningar:
8481
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Tjälknöl recept
Tjälknöl på fär..
av lennali
över 2 månader
Tjälknöl..
av tina62
över 2 månader
Marinerad rostb
av lennali
över 2 månader
Rotfruktsgratän
över 2 månader
Variabel tjälkn..
över 2 månader
Tjälknöl på Råd
över 2 månader