Örtagårdsbiffar

Köttfärs passar ypperligt att smaksätta med örtkryddor, som här med färsk koriander. Koriander ger en kraftfull, annorlunda och "grön" smak.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 - 500 g fläskfärs
1 gul lök
1 tsk salt
2 krm paprikapulver
2 krm grovstött svartpeppar
½ tsk timjan
1 kruka färsk koriander
2 msk smör eller margarin
1 - 1½ dl tjock grädde

Gör så här

Servera med kokt ris, kokta morötter och lite soya.

Lägg fläskfärsen i en stor skål. Skala löken och hacka den riktigt fint. Blanda färsen med löken och krydda med salt, paprikapulver, svartpeppar och timjan. Rör om kraftigt och blanda väl.

Forma färsen till 12 biffar och lägg dem på folie. Skölj koriandern, skala den torr, hacka den grovt och strö ut den på ett uppläggningsfat.

Bryn en del av matfettet i en stor stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem tills de är genomstekta och har fin färg på båda sidor. Lägg biffarna på fatet med koriander.

Häll grädde i stekpannan, låt den koka upp och rör om väl i botten på stekpannan. Häll gräddskyn över biffarna innan de serveras.
Visningar:
819
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR