Örtbakade torskpaket

Detta fiskrecept är lite lyxigare än andra torskrecept. Foliepaketen är även utmärkta att lägga på utegrillen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g torskfilé
4-6 potatisar
½ gul paprika
½ purjolök, den vita delen
1 röd lök
2 tomater
½ knippa färsk basilika
½ knippa gräslök
2 msk kapris
50-75 g smör eller margarin
Salt
Vitpeppar
2 dl vitt vin

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisarna och skär dem i skivor. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i potatisskivorna och låt dem koka 5 minuter. Häll upp potatisen i ett durkslag och låt den rinna av väl.

Skär torskfiléerna i 3 cm stora kuber. Ansa paprikan och skär den i bitar. Skölj och ansa purjolöken och skär den i ringar. Skala löken och skär den i 8 klyftor. Kärna ur och hacka tomaterna. Grovhacka basilikablad, gräslök och kapris.

Riv ut 4 stora ark aluminiumfolie. Smörj foliebitarna med matfett. Fördela potatisskivorna på de 4 arken. Fördela torsken och lägg den ovanpå potatisen. Lägg paprika, purjolök och rödlök i varje paket. Strö över ört- och kaprisblandningen.

Salta och peppra alla paketen och häll över det vita vinet. Klicka ut resten av matfettet i foliepaketen. Tillslut foliepaketen väl och ställ in dem i ugnen i 20 minuter.
Visningar:
8146
Sparat:
78

LIKNANDE RECEPT

Torskpaket recept
Torskpaket med ..
av styvan
över 2 månader
Lax i ugnen Ann
över 2 månader
Torsk i ugn på
av hanpee
över 2 månader
Indonesisk pytt
över 2 månader
Basilikatorsk i..
av anja
över 2 månader