Örtbiffar med champinjonsås

Enkel och god bjudrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g blandfärs
75 g färskost med vitlök och örter typ Cantadou
2 msk finklippt gräslök
1/2 msk färsk eller 1/2 tsk torkad basilika
1/2 msk färsk eller 1/2 tsk torkad timjan
1 1/2 dl vatten
2 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås:
1 burk champinjoner (ca 200 g)
3 msk margarin
2 msk vetemjöl
3 dl svampspa
mjölk
1 dl grädde
salt
peppar
äkta soja

Gör så här

Börja med såsen. Häll av och spara spadet från champinjonerna. Skär ev. svampen i mindre bitar. Fräs svampen i margarinet tills det knäpper i dem. Strö över mjölet och rör om. Späd med spad, mjölk och grädde. Låt såsen koka på svag värme under omrörning nårga minuter. Smaka av med salt, peppar och soja. Rör samman köttet med osten. Klipp eller smula örterna och lägg dem i färsen tillsammans med de övriga ingredienserna.Arbeta till en jämn smet. Forma biffar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i lite margarin. Ca 3 minuter på varje sida. Värm såsen och bjud biffarna med sås och kokt potatis.
Visningar:
2231
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Örtbiffar recept
Vegetariska ört..
över 2 månader
Pasta med kassl..
av MrsC
över 2 månader
Hjortbiffar, bi
över 2 månader
Örtbiffar i sås
av pengsan
över 2 månader
Örtbiffar
över 2 månader