Örtbröd i långpanna

Brödet är gott att äta nybakat till trädgårdssoppan.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 bröd

Ingredienser

1/2 pkt jäst (25 g)
2 dl ljummet vatten
2 msk mjölk
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 msk flytande honung
ca 5 dl vetemjöl special
2 msk vetemjöl till utbakning
1 dl hackade färska örter,
Basilika
Timjan
Rosmarin

Garnering:
3 msk olivolja
1 rödlök med blast
1 tsk gourmetsalt
Några rosmarinkvistar
Några timjankvistar

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, mjölk, olivolja, salt och honung. Rör ut blandningen. Blanda ner mjölet
och arbeta degen kraftigt. Tillsätt kryddorna. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.

Kavla ut en platta ca 25x30 cm, lite mindre än långpannan. Lägg degplattan på bakplåtspapper
i långpannan. Tryck några hål i degen med tummen. Pensla degen med olivolja. Ansa
och skiva löken. Fördela skivorna över brödet. Salta och strö på rosmarin- och timjankvistar. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter.

Sätt ugnen på 225°.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär i bitar och servera till trädgårdssoppan.
Visningar:
1222
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Örtbröd recept
Vörtbröd
över 2 månader
Tranbärs- och p
över 2 månader
Vörtbröd NWT 2
av Voikka
över 2 månader
Underbart vörtb
av majamia
över 2 månader
Glutenfritt vör
över 2 månader
Kryddigt vörtbr
över 2 månader