Örtbullar

Passar perfekt till en höstig soppa. Godast varma

Betyg (0 röster)
Antal personer
25 st

Ingredienser

150 gram smör
50 gram jäst
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk socker
15 dl vetemjöl
Fyllning:
50 gram smör
0,5 dl basilika, färsk
0,5 dl bladpersilja, färsk
1 msk rosmarin, färsk
3 nypor havssalt
Garnering:
1 st ägg
1 msk basilika, torkad

Gör så här

1. Smält smöret. Häll i mjölken och värm till fingertemperatur.
2. Smula sönder jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör tills jästen smälter.
3. Häll i socker, salt och till sist vetemjölet. Blanda ihop till en fast deg. Låt jäsa 30 minuter.
4. Hacka de färska örterna. Blanda smör, flingsalt och färska örter.
5. Knåda degen och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 0,5 cm tjock. Bred ut örtsmöret över plattorna.
6. Rulla ihop egplattorna och skär i 2 cm tjocka skivor.
7. Lägg bullarna påplåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter.
8. Sätt ugnen på 225 grader.
9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över torkad basilika.
10. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
Visningar:
985
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Örtbullar recept
Vörtbullar
av zonale
över 2 månader
Sportbullar
över 2 månader
Snabba vörtbull
av Fin
över 2 månader
Örtsnäckor
av lennali
över 2 månader
Mörtbullar
över 2 månader
Vörtbullar
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR