Örtfylld fläskfilé

Passa på när det är extrapris på fläskfilé som kan användas till så mycket gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Örtfylld fläskfilé

Ingredienser

500–600 g fläskfilé
½ tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
1 dl buljong eller vatten

Fyllning:
½ dl persilja, finhackad
1 msk mynta, hackad
1 msk salvia, hackad
1 msk körvel, hackad

Skysås:
2 dl steksky eller buljong
½ -1 tsk arrowrot
Salt
Peppar
Persilja, finhackad

Gör så här

Ugn:175 grader.

Skär ett längsgående djupt snitt efter sidan på den putsade filén. Rulla filén bakåt och snitta hela tiden så att filén är tunnskuren och liknar en platt "fiskfilé".

Är det 2 filéer, lägg dem på varandra med ändarna omlott. Strö över örtkryddorna, salta och peppra. Rulla ihop köttet och bind upp det tätt med ett bomullssnöre.

Smält fettet i en ugnssäker form och lägg i köttet, vänd det runt i fettet och salta och peppra lite runt om.

Stek köttet i ugnen i ca 50 minuter tills det nästan är genomstekt. Låt det vila inlindat i aluminiumfolie i ca 15 minuter.

Vispa ur formen med vatten eller buljong. Häll det i en kastrull och red av med arrowrot utrört i kallt vatten. koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda i persilja.

Skär köttet i centimetertjocka skivor och bjud med skyn och ris eller potatismos och en sallad.
Visningar:
3382
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader