Örtgravad lax

Betyg (0 röster)

Ingredienser

800 g laxfilé med skinn
1/2 dl strösocker
1/2 dl salt
1/2 msk nymald vit- eller svartpeppar
1 knippe hackad dill
1 msk dragon
1 msk basilika

Gör så här

Putsa laxen och ta bort så mycket ben som möjligt utan att köttetBlanda samman de övriga ingredienserna i en skål. Lägg hälften av kryddblandningen i botten av en skål. Lägg i filén med skinnsidan nedåt. Strö resten av kryddorna på köttsidan av filén. Täck över med lock eller plastfolie och ställ kallt under ett dygn. Vänd filén och grava i ytterligare ett dygn. Skrapa av kryddorna och häll av spadet. Skär laxen i tunna skivor och servera med bröd och senapssås. Förvaras upp till 3 dygn i kylskåp. Det går utmärkt att frysa in gravad lax.
Visningar:
2708
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader