Örtgravad tjälknöl på bröstfile av Kanadagås

En mycket lättlagad och njutbar rätt på en liten ovanlig råvara

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 st frysta bröstfiléerr av Kanadagås
2 msk salt
2 msk socker
2 -3 matskedar färsk rosmarin
2 kvistar färsk basilika
1 matsked färsk timjan
2 matskedar provencalska kryddor (frysta)
3-4 vitlökslyftor
3 msk olivolja
1,5 tsk grovmalen svartpeppar

.

Gör så här

Sätt ugnen på 70 grader. Lägg det djupfrysta köttet på galler med en långpanna med lite vatten i under och sätt in i gallret med köttet i ugnen i tolv timmar. Ta ut köttet och låt det svalna.
Blanda socker, salt och peppar i en skål. Hacka de färska örterna , pressa vitlöksklyftorna och blanda ihop med sockret och saltet.och örtena
Pensla köttet med olivoljan. Lägg därefter köttet i dubbla plastpåsar och häll i kryddblandningen . Sug ur luften och knyt ihop påsarna. Låt stå i kylskåpet i fyra dagar. Vänd på fileerna ett par gånger under dagen.
Ta upp köttet och torka av det väl. Skär upp i tunna skivor.
Serveras med fördel med ett kraftigt gott rödvin , samt en krämig Potatisgratäng. Kan även serveras som förrätt på en
bädd av tex Rucolasallad med Basilikasås och lite gott Vitlöksbröd.
Visningar:
11053
Sparat:
51

LIKNANDE RECEPT

Tjälknöl recept
Tjälknöl på fär..
av lennali
över 2 månader
Tjälknöl..
av tina62
över 2 månader
Marinerad rostb
av lennali
över 2 månader
Rotfruktsgratän
över 2 månader
Variabel tjälkn..
över 2 månader
Tjälknöl på Råd
över 2 månader