Örtkryddad kycklinggryta med äpple och vin

Kycklinggryta med goda örtkryddor och vitt vin

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 färsk kyckling, ca 1 kg, eller 1 kg kycklingfilé
2-3 msk olja
2 msk finhackad lök
Salt
Svartpeppar
2 endiver
1 äpple
Ca 1 dl hönsbuljong
Ca 1 dl torrt vitt vin
Torkad dragon
½ söndersmulat lagerblad
1 dl finklippt persilja
Ev lite grädde

Gör så här

Stycka kycklingen i 8 portionsbitar eller skär kycklingfilén i lagom bitar. Bryn runt om i olja i stekpanna.

Låt löken fräsa med de sista minuterna. Salta och peppra.

Skär endiverna i ca 1 cm ringar. Skala och kärna ur äpplet, skär det i tunna klyftor. Varva endiver och äpple i en liten gryta. Lägg kycklingbitarna och löken över, häll på buljong och vin. Strö över stötta örtkryddor och smulat lagerblad.

Lägg lock över grytan, låt den sakta puttra ca 20 minuter. Späd med mer buljong och vin om så skulle behövas.

Runda ev av med lite grädde

Strö persilja över och servera med kokt ris.
Visningar:
1804
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader