Örtkryddat rådjur

Jag gillar att blanda dessa smaker, gott med ett fylligt rödvin till.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4-6
Örtkryddat rådjur

Ingredienser

600 g benfri rådjurssadel (eller stek)
Salt
Peppar
¾ dl hackad persilja
¼ dl hackad timjan
1 hackad vitlöksklyfta
1 pkt bacon
Sallad
Sockerärtor

Sås:
175 g förvällda kantareller, frysta eller från burk
Smör till stekning
3 dl vispgrädde
Sky från steken
Några droppar soja (colorit)
Ljus maisenaredning

Gör så här

Putsa rådjurs biten fri från hinnor, salta och peppra väl. Blanda persilja, timjan och vitlök och rulla köttet så att örthacket fastnar runtom.
Bryn köttet runtom och lägg det i ugnssäker form. Täck med baconskivor Stick i en termometer och stek i 125º till 62-67º, 25-30 min.
Ta upp köttet och låt vila i folie ca 10 min innan det skärs upp.
Stek kantarellerna i smör, tillsätt grädde och sky, låt puttra ihop till en simmig sås. Tillsätt soja till önskad färg. Red eventuellt av.

Servera med sallad och sockerärter.

Potatisgratäng eller Hasselbackspotatis passar till.


Smaklig Måltid
Visningar:
20081
Sparat:
181

LIKNANDE RECEPT

av LaJefa
över 2 månader
Fläskfilé med d
av Annie_B
över 2 månader
Örtkryddad rost..
av jas65
över 2 månader
Viltgryta med g
över 2 månader
Örtkryddad skin
av evaldo
över 2 månader
Biff med grönpe
över 2 månader