Örtmarinerad tjälknöl

Bra bjudrätt .

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

1 1/2 kg rostbiff el. innanlår av älg, nötkött (fruset)

Marinad:
1 1/2 liter buljong av tärning
2 dl skivad lök
2 dl strimlad purjolök
1 tsk basilika
1 tsk salvia

Gör så här

Lägg det frusna köttet i en ugnsform. Låt stå i ugnen i 10-11 timmar i 75 grader.

Koka upp buljongen till marinaden, dra det från värmen och lägg i lök, purjo och kryddor. Låt kallna.

Lägg köttet i marinaden i en trång bunke. Låt det stå i kylen i ca 24 timmar.

Skär sen upp det i tunna skivor och servera med en krämig potatisgratäng.
Visningar:
7105
Sparat:
53

LIKNANDE RECEPT

Tjälknöl recept
Tjälknöl på fär..
av lennali
över 2 månader
Tjälknöl..
av tina62
över 2 månader
Marinerad rostb
av lennali
över 2 månader
Rotfruktsgratän
över 2 månader
Variabel tjälkn..
över 2 månader
Tjälknöl på Råd
över 2 månader