Örtpanerad kyckling

Den här kycklingen blir härligt saftig under det krispiga täcket av örter.
Potatissallad med vinigrettdressing eller potatisgratäng och en blandad sallad smakar bra till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Örtpanerad kyckling

Ingredienser

4 st kycklingfiléer
1 st äggvita
ca 1 dl smör & olja (till stekning)
5 dl inkråm av färskt vitt bröd
2 dl färska kryddor (dragon, rosmarin,persilja)
2 klyftor vitlök
Salt
Svartpeppar

Gör så här

Plocka örterna, mixa med brödet och vitlöksklyftorna i en matberedare i ett par minuter.
Häll i en skål.

Dela kycklingfiléerna på längden så att de blir hälften så tjocka. Salta och peppra.

Vispa upp äggvitan och pensla filéerna på båda sidor. Vänd i bröd- och örtblandningen. Bryn i en stekpanna i smör och olja, ca 5-7 minuter på varje sida.

Servera till t. ex. potatissallad med vinigrettdressing eller potatisgratäng och blandad sallad.
Garnera med färska örter.
Visningar:
1922
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader