Örtpolenta

I norra Italien är polenta en självklarhet på matbordet varje dag. Den är gjord av majsmannagryn och grillas ofta. Här får den lite annorlunda smak av färska örter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 dl grönsaksbuljong
1 tsk salt
250 g polentagryn
3 krm nymald svartpeppar
1 msk hackade örtkryddor, t ex rosmarin, timjan och dragon
½ dl färskriven parmesan

Gör så här

Koka upp buljongen tillsammans med saltet. Häll i polentan under omrörning tills gröten är helt slät. Tag kastrullen från värmen och rör ner peppar, örtkryddor och parmesan. Häll upp polentan på ett vattensköljt djupt fat och platta till den. Låt stelna i kyl. Förbered grillen. Skär polentan i fina bitar. Grilla dem vackert gyllene på båda sidor. Servera genast.
Visningar:
2143
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.