Österbottnisk sallad med lax

Ett litet smakprov från Österbotten, Finland.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Ca 300 g kinakål
50 - 60 g purjolök
60 - 70 g äpple av syrlig sort
1 burk keso (grynost i Finland)
300 - 400 g gravad lax

Sås:
½ dl olja
3 msk vatten
2 msk senap
½ dl finhackad dill
1 krm vitlökssalt
2 krm socker
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1. Finhacka kål, purjolök och äpple. Blande i en skål.

2. Smula grynosten ovanpå.

3. Finstrimla laxen och placera snyggt överst.

Blanda ingredienserna till såsen och låt gärna stå i kylskåpet ett par timmar så att kryddorna hinner ge smak. Häll såsen över salladen och garnera med en dillkvist och citronskivor.
Visningar:
4383
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader