Österrikisk påskkrans

Fått från öskerrike, bakas ofta till påsk där.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 st

Ingredienser

25 g jäst
2 ½ dl mjölk
ca 10 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 ¼ dl socker
1 krm salt
1 ägg
3 st äggulor
1 tsk vanillinsocker
1 st rivet skal av citron

Pensling:
Ägg

Garnering:
4 st hårdkokta ägg

Gör så här

Smula sönder jästen i degbunken. Rör ut med varm mjölk och arbeta in ca 4 dl av mjölet. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Rör matfett, socker och salt poröst. Tillsätt ägg och äggulor, en i sänder, vanillinsocker och citronskal. Blanda ner den jästa degen i smeten. Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen smidig. Dela degen i tre delar och forma dem till längder, ca 1 meter långa. Fläta samman dem till en krans. Lägg de kokta äggen i mitten. Låt kransen jäsa på plåten till knappt dubbel storlek. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 30 minuter
Visningar:
909
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.