Österrikisk potatissallad

I Österrike är denna smakrika potatissallad ett obligatoriskt tillbehör till schnitzel, fågel och korv.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg potatis av fast sort
1 gul lök
2 ½ dl grönsaks- eller köttbuljong
½ msk stark senap
2 msk vitvinsvinäger
Salt
Peppar
4 msk olja
150 g salladsblad
1 knippa gräslök

Gör så här

Tvätta potatisen grundligt och lägg den i en kastrull med vatten. Koka upp och låt koka i 20 minuter tills potatisen är färdig.

Skala löken och hacka den fint. Lägg den skalade löken i en kastrull tillsammans med buljongen och koka upp.

Tillsätt senap, vinäger, salt och peppar till buljongen och blanda väl. Vispa ner oljan lite i taget så att dressingen emulgerar.

Låt potatisen rinna av och svalna lätt. Skala den och skär i skivor. Blanda den skivade potatisen med dressingen i en skål och låt dra minst 30 minuter.

Skölj och torka av salladen. Skär salladen i strimlor och ta bort ev stjälkar.

Skölj och torka av gräslöken och hacka den fint. Blanda gräslöken med grönsalladen. Blanda ihop potatis och grönsallad. Smaka av med salt och peppar och servera salladen till grillat kött, schnitzel eller korv.
Visningar:
5749
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Potatissallad recept
Supergod potati..
över 2 månader
Färskpotatissal
över 2 månader
Fläskfilé med p..
av ros
över 2 månader
Fransk potatiss
över 2 månader
Grillad Lax med..
över 2 månader
Gills smarriga
av Gillsan
över 2 månader