Afrikansk gryta

En vintergryta med sötsur exotisk smak! Så himla god! Detta räcker till många gäster.

Betyg (10 röster)
Afrikansk gryta

Ingredienser

1 kg grytbitar av nöt (högrev, innanlår, rostbiff etc)
2 dl rött vin
½ dl balsamvinäger
1 msk farinsocker
3 msk soya
½ tsk ingefära
0,5 - 1 l kalvbuljong
1 stor gul lök
1 stor röd lök
½ squash
2 morötter
1 burk hela tomater
1 mango
1 burk annanasskivor + spadet
1 burk champinjoner alt. färska
Grovmalen svartpeppar
Salt
Maizenamjöl till redning

Gör så här

Bryn grytbitarna i stekpanna, lite åt gången. Flytta över till en större gryta. Slå på rödvin och balsamvinäger, soya samt farinsockr & ingefära! Låt allt få koka upp, sänk sedan värmen & låt köttet brässera! Skär lök, squash, morötter & mango i grova bitar. Tillsätt dessa i grytan tillsammans med annanas, spad & champinjoner + hela tomater. På med locket och låt grytan stå och småputtra ca 2 timmar. Använd kalvbuljongen till att fylla på mer vätska under tiden. Ju mer sås du vill ha i grytan desto mer vätska. Smaka av med salt & peppar. Red av grytan med lite maizenamjöl utrört i vatten. Servera med ris eller kokt potatis!
Visningar:
24753
Sparat:
687

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader