After Eight-tårta

Utmärkt till julen

Betyg (2 röster)
Antal personer
Ca: 10
After Eight-tårta

Ingredienser

Till kakan:
175 g mörk blockchoklad
175 g smör
2 dl socker
3 ägg
1 dl mjöl

Till glasyren:
200 g after eight
25 g smör
1 dl grädde

Gör så här

Smält chokladen och smöret. Vispa äggvitorna hårt. Rör ner socker, äggulor och mjöl i smöret och chokladen. Vänd sist i äggvitorna.

Grädda kakan i mjölad form i 175° i 30 minuter. Låt kakan svalna, gärna i press så den blir kompakt.

Smält after eight och smör i en kastrull och rör i grädden. Bred glasyren över kakan. Dekorera gärna tårtan och servera med lättvispad grädde.
Visningar:
9070
Sparat:
297

LIKNANDE RECEPT

Tårta recept
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Tårta á la Ann-
av LEDIVO
över 2 månader
Maräng Tårta..
av Reiko
över 2 månader
Johannas toppen..
över 2 månader
Smörgåstårta me
över 2 månader