Agnetas kycklningpaj med chilisås

( Det går bra att frysa pajen)
Kokt kall kyckling kan läggas i en sojamarinad någon timme innan köttet läggs i stuvningen och tillagas.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pajdeg:
100 g smör
2 ½ dl vetemjöl
1-2 msk vatten

Fyllning:
1 kall grillad eller kokt kyckling
1 gul paprika
1 röd paprika
1 msk margarin eller smör
½ påse djupfryst smålök (150 g)
2 msk vetemjöl
2 ½ dl mellangrädde
1 dl chilisås
1 burk ananas i skivor (220 g)
1-2 tsk italiensk salladskrydda
½ tsk salt
2-3 krm svartpeppar

Pensling:
1 uppvispat ägg

Gör så här

1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Låt degen ligga kallt ca 30 min.

2. Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar.

3. Fräs paprikan i matfett. Tillsätt löken. Strö över mjölet och späd med grädde. Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka ett par minuter.

4. Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas och kyckling i stuvningen. Smaka av med italiensk salladskrydda, salt och peppar.

5. Häll den i en ungssäker form.

6. Kavla ut degen till en platta lika stor som formen. Du kavlar enklast mellan 2 bitar plastfilm.

7. Lägg pajlocket över kycklingstuvningen. Pensla locket med ägg.

8. Grädda pajen i ugnen i 225 grader 25-30 min.

9. Servera pajen med en grönsallad med gurka
Visningar:
1354
Sparat:
45

LIKNANDE RECEPT

Chilisås recept
Lax i krämig sw..
av kicki_k
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Monikas ris och
över 2 månader