Aioli

Tycker du att det verkar svårt att göra egen majonnäs? Den vanligaste anledningen till att såsen skär sig är att ingredienserna inte håller samma temperatur. Ta fram ägg och olja i god tid innan du börjar. Skulle du mot förmodan ändå misslyckas är det bara att ta fram en äggula till och sedan tillsätta den skurna majonnäsen i långsam takt under vispning.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 äggulor
1 dl majs- eller rapsolja
1 1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
2 krm salt
citronsaft efter smak

Gör så här

Se till att samtliga ingredienser håller samma temperatur (rumstemperatur blir enklast). Vispa ihop äggulorna i en skål som du placerat på en fuktig kökstrasa för att den inte ska glida omkring. Tillsätt oljan under omrörning, i början droppvis och sedan i en tunn stråle. Pressa i vitlök och smaka av med salt och citronsaft. Ännu enklare blir det om du gör aiolin i matberedare. Tillsätt oljan medan maskinen kör runt äggulorna. Det är i princip omöjligt att misslyckas!
Visningar:
4668
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Aioli recept
Aioli med citro..
av Kaneta
över 2 månader
Ostgratinerat v
av LaJefa
över 2 månader
Jessica´s saffr
över 2 månader
Broccolisoppa m
av kladdus
över 2 månader
Fisksoppa
över 2 månader
Hemmagjorda ham
över 2 månader