Alfajores

En kaka från Peru och med ett helt nytt sätt för mig att göra kolakräm (trolleri mina vänner).

Betyg (3 röster)
Antal personer
?
Alfajores

Ingredienser

1 burk söt kondenserad mjölk

300 g smör eller margarin
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3/4 dl florsocker
1 krm salt
3 msk kallt vatten

Garnering:
Florsocker att strö över

Gör så här

Ta bort papperet på mjölkburken. Lägg burken oöppnad i en kastrull, täck med vatten. Koka burken i 3-4 timmar! Fyll på med vatten i pannan i efterhand, vattnet ska hela tiden precis täcka burken. Skaka burken, om det inte skvalpar har mjölken förvandlats till kolakräm, simsalabim.

Kör övriga ingredienser i matberedare till en deg, låt vila i minst 1 timme.
Kavla ut degen och ta ut små runda kakor med till exempel ett snapsglas, går också att rulla till små kulor och platta till tunnare runda kakor.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt, nagga en gång med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i cirka 7 minuter i 200 grader.

Låt kakorna svalna. Öppna burken med kolakrämen. Lägg en klick på hälften av kakorna, lägg en kaka över. Pudra med lite florsocker.
Visningar:
7247
Sparat:
141

LIKNANDE RECEPT

Argentinska små
av Queenie
över 2 månader