Allt-i-ett-kyckling

Denna allt-i-ett-rätt är alltid helt rätt och extremt delikat. Dubblerna gärna receptet om det kommer fler gäster.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g potatis
2 msk olivolja
1-1½ kg kyckling
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad dragon
1 krm kajennpeppar
½ tsk svartpeppar
Salt
1 stor gul lök, tunt skivad
½ dl hackad persilja
1 msk torkad bacon eller baconkrydda
2-3 msk purjolöksringar till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen och skiva den i ganska tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull och täck över med vatten. Koka upp på medelvärme och låt koka i 10 minuter. Låt potatisskivorna rinna av väl.

Skär kycklingen i åtta bitar. Hetta upp olivoljan på medelvärme i en teflonstekpanna. Lägg kycklingen i en stekpanna och bryn i 10 minuter, vänd bitarna under tiden. Lägg kycklingbitarna i en 2-liters gryta och strö över ½ tsk paprikapulver, ½ tsk torkad dragon, 1/4 tsk svartpeppar och lite salt. Ställ åt sidan.

Lägg potatisskivorna i stekpannan och bryn tills de är gyllenbruna, ca 5 minuter/sida. Lägg potatis- och lökskivorna i grytan tillsammans med kycklingen. Blanda försiktigt. Strö över resten av paprikapulvret, dragonen och svartpeppar. Strö persilja och torkad dragon på toppen.

Täck över kastrullen med folie och ställ in i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 25-30 minuter. Garnera med skivad purjolök och servera genast.
Visningar:
3386
Sparat:
64

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader