Ambrosiakaka

underbart god!

Betyg (5 röster)
Antal personer
1 tårta 10
Ambrosiakaka

Ingredienser

150 g smör eller margarin
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver


Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk vatten eller citron- eller apelsinsaft
1 påse ( 50 g) syltade apelsinskal

Gör så här

Smält smör eller margarin och låt svalna.

Vispa ägg och socker poröst, använd gärna elvisp. Vispa ner bakpulver och vetemjöl.

Rör ner det smälta avsvalnade fettet och rör/vispa snabbt ihop till en jämn smet.

(Om fettet inte är helt avsvalnat är det viktigt att du direkt häller smeten i formen och ställer in den i den varma ugnen eftersom bakpulvret jäsningseffekt sätts igång av värme.)

Häll smeten i en smord bröad rund form, ca 22 cm i diameter och grädda ca 40 min i 175 grader i nedre delen av ugnen. (Teflonform behöver ej smörjas och bröas.)

Stjälp upp kakan. Lägg formen över och/eller en bakhandduk och låt kallna.

Gör glasyren: Blanda florsocker med vätskan. Bred ovanpå kakan. Strö över syltade apelsinskal. Servera när glasyren stelnat (tar ca 30 minuter).
Visningar:
3221
Sparat:
65

LIKNANDE RECEPT

Ambrosiakaka recept
Ambrosiakaka
över 2 månader
Ambrosiakaka på
över 2 månader
Mormors goda am
över 2 månader
Ambrosiakaka me
av Bodil56
över 2 månader
Saffrans- och a
över 2 månader