Ambrosiatårta

Enkel och fin i både smak och utseende. Kakan - bottnen är så god i sig själv att det behövs rakt ingen kräm och inget pynt, men vill man festa så ...

Betyg (0 röster)
Antal personer
12-15 bita

Ingredienser

150 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
Smör eller margarin till formen
Skorpmjöl till formen

Fyllning:
1 påse snabbmarsan
½-1 dl vispgrädde

Glasering och garnering:
1½ dl florsocker
1 - 2 msk nypressad apelsinsaft
½ påse hackat, syltat apelsinskal

Gör så här

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa äggen skummiga, tillsätt sockret och fortsätt att vispa tills smeten är ljus och pösig. Blanda ner mjölet och sist det smälta avsvalnade matfettet.

Slå smeten i smord och bröad 1½-liters form och grädda kakan ca 35 minuter i 175 grader. Stjälp upp kakan och låt den kallna.

Blanda vaniljkrämen. Vispa grädden och blanda ner den i vaniljkrämen. Rör ihop florsocker och apelsinsaft till en smidig glasyr.

Dela den kalla kakan i två bottnar. Bred vaniljkrämen emellan och glasera kakan. Strö på hackat apelsinskal och låt tårtan stå svalt 3-4 timmar före serveringen.
Visningar:
2947
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Ambrosiatårta
av MrsC
över 2 månader