American Blueberry Muffins

Amerikanska muffins med ett täcke med riktigt ”crunch”. De verkar först något komplicerade men är lätta att göra då man inte behöver vispa smör eller ägg och socker. Jag använde svenska blåbär som oftast färgar av sig. Får du tag i odlade, amerikanska bär färgar de inte. Blanda frysta blåbär otinade i smeten.

Betyg (56 röster)
Antal personer
7-14
American Blueberry Muffins

Ingredienser

125 g smör
4 ½ dl vetemjöl
1 ¼ dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 ägg
1 ¼ dl mjölk
1 ¼ dl filmjölk
2 dl blåbär + ¼ dl vetemjöl

Vaniljströssel:
1 dl vetemjöl
¾ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
50 g smör

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.

Vispa upp ägget och vispa i smör, mjölk och filmjölk.
Rör ner äggblandningen i mjölblandningen.

Blanda bären med det extra vetemjölet och rör ner dem försiktigt i smeten, bara så att allt blandas. Fördela smeten i pappersformar ställda i en muffinsplåt, nästan upp till formkanten.

Blanda ingredienserna till vaniljströsslet och strö det över. Det blir som en smuldeg.

Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter för stora muffins och ca 20 minuter för mindre. Känn med en sticka. Låt svalna på galler.

Origanalreceptet anger 6 stora muffins. Jag fick 7 megastora muffins, och kommer nästa gång att satsa på att göra dem i mindre formar.
Visningar:
32148
Sparat:
1610

LIKNANDE RECEPT

Muffins recept
LCHF - Frukostm
över 2 månader
Jennys potatisb
av JennyV
över 2 månader
Raspberry Choco
över 2 månader
Muffins med Pol
över 2 månader
Double chocolat
av Queenie
över 2 månader