Amerikagrillad entrecote med majssalsa, chipotlemajonnäs och sötpotatis

Massor av gott

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Amerikagrillad entrecote med majssalsa, chipotlemajonnäs och sötpotatis

Ingredienser

4 entrecôte
Salt
Svartpeppar

Chipotlemajonnäs:
1 dl majonnäs
2 tsk chipotlepasta
2 vitlöksklyftor, hackade
1 krm socker
salt

Pepparstekt sötpotatis:
2 sötpotatisar, i klyftor
2 msk smält smör
gourmetsalt och grovmalen svartpeppar

Rostad majssalsa:
400 g majs
1 msk rapsolja
2 salladslökar, finhackade
2 tomater, urkärnade och finhackade
2 tsk barbequesås
1 krm socker
salt

Gör så här

Blanda all ingredienser till majonnäsen och ställ kallt 1 tim.
Sätt ugnen på 200°. Lägg potatisen i en ugnssäker form och häll över smöret. Stek ca 25 min. tills de är mjuka. Vänd dem då och då under tiden. Salta och peppra.
Stek majsen så den får färg. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Låt allt bli varmt och servera salsan ljummen.
Grilla köttet i grillpanna ca 3 min per sida. Salta och peppra.
Visningar:
12117
Sparat:
136

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfritter
av tina62
över 2 månader
Kycklingspett m
av Queenie
över 2 månader
Kasslerburgare
av Eken
över 2 månader
Grillad majssal
av Queenie
över 2 månader
Fiskfilé med ma
av Queenie
över 2 månader