Amerikansk krabbcocktail

Av amerikanerna har vi lärt oss att starka kryddor passar fint till skaldjur. Här en tuff amerikansk dressing till nykokta, saftiga krabbor från den svenska västkusten. En oslagbar kombination!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1-2 nykokta krabbor
1 litet huvud isbergssallad
1 avokado
100 g färska champinjoner
2 tomater
4 kvistar persilja eller dill

Dressing:

1 dl chilisås
1-2 msk riven pepparrot
2 tsk matolja, t ex solrosfröolja
1-2 krm strösocker
1 msk vodka eller brännvin, för mer sting i såsen, valfritt

Gör så här

Rensa krabborna väl, ta vara på eventuell rom och dela upp allt i fyra högar. Skölj salladen, strimla den fint och fördela den i fyra portionsglas. Ett billigt alternativ är att använda krabbmix istället för färska krabbor.

Skala avokadon och skär den i små bitar. Skiva champinjonerna och hacka tomaterna grovt. Fördela grönsaker och krabba i glasen.

Rör samma chilisås, vinäger, pepparrot, matolja och strösocker. Smaka av och krydda mer om det behövs. Fördela dressingen över salladen.

Garnera varje glas med en kvist persilja eller dill. Servera rätten sval, men inte iskall.

Gör gärna dressingen i god tid, då blir smaken jämnare och fylligare. Du kan också ge den lite extra sting med 1 msk vodka eller brännvin.
Visningar:
1952
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Ostron- och kra
över 2 månader