Amerikansk morotskaka

Råsockret i receptet kan ersättas med vanligt strösocker...

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca: 16 bit

Ingredienser

4 ägg
3 dl råsocker strö
5 dl finrivna morötter
1 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
Skal av 1 apelsin
50 g smör
2 dl florsocker
200 g naturell färskost

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en liten långpanna, ca: 25x30cm. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Rör ner rivna morötter och olja.

Blanda mjöl, bikarbonat, kanel, kardemumma och vaniljsocker och vänd ihop med smeten. Fyll formen och grädda kakan i den nedre av ugnen i ca: 30 minuter. Låt stå i 5 minuter. Stjälp sedan upp den på galler och låt den svalna helt.

Tvätta apelsinen. Riv det yttersta oranga skalet, gärna med ciselör. Lägg undan lite skal till dekoration. Rör smör och florsocker ljust och fluffigt.
Blanda med färskosten och apelsinskalet och bred på kakan. Garnera med sista apelsinskalet.
Visningar:
1638
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader
Morotskaka i lå
över 2 månader