Ananas- och kokoskaka

God kaka.

Betyg (1 röst)
Antal personer
10-15 bita

Ingredienser

2 st ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl, 180g
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl kallt vatten
1 burk krossad ananas i sin egen juice, ca 560 g

Glasyr:
2 msk smör
1 dl strösocker
1 st ägg
1 1/2 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj väl och bröa en form, ca 24cm i diameter, med löstagbar kant.
2. Vispa ägg och socker väl tills det blir vitt och pösigt.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt vattnet och rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen, ca 25 min, innan ananas och glasyr ska bredas på.
5. Låt ananasen rinna av i en sil.
6. Blanda alla ingredienser till glasyren och låt den sjuda upp under lätt omrörning men inte koka.
7. Bred ananasen över kakan och till sist glasyren. Fortsätt gräddningen ca 15 min tills kokostäcket fått fin ljus färg. Låta kakan svalna lite innan den lossas och tas ur formen.
Tips
När mjöl tillsätts i en mjuk kaka ska kakan bara röras så mycket att allt blandas. Rör man för mycket kan kakan bli seg. Kokoskakan kan frysas.
Visningar:
1555
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Kokoskaka recept
Citronkokoskaka
av lennali
över 2 månader
LCHF choklad- o
över 2 månader
Knäckkokoskaka
av Bodil56
över 2 månader
Kokoskakor - di
av tina62
över 2 månader
Kokoskakor
över 2 månader
Kondenskolaboll..
över 2 månader