Ananas med nötmaräng

Det här är en efterrätt för den som vill ha något riktigt sött och gott. Uppläggningen kan också bli mycket vacker - en ananasbädd överdragen med ett marängtäcke på en färgglad spegel av hallonsås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 ananasringar från burk
1 äggvita
6 msk socker
1 krm citronsaft
Rivet skal av 0.25 citron
2 msk hackade hasselnötter

Hallonsås:
250 g frysta hallon
2-3 msk vatten
Ev 1-2 msk socker

Gör så här

Låt ananasringarna rinna av och lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat.

Vispa upp äggvitan med 2 msk socker och citronsaft till ett riktigt fast skum.

Riv av den yttersta delen på citronskalet och hacka nötterna. Blanda ner allt i äggvitan. Vänd ner resten av sockret med långa tag.

Lägg marängsmeten på en stor spritspåse och spritsa den på ananasen. Grädda ananasen i 225 grader ca 6 minuter eller tills den fått fin färg.

Kör hallonen i matberedare med vattnet. Sila såsen och smaksätt ev med socker. Lägg upp ananasskivorna på ett fat och häll hallonsåsen runt om.
Visningar:
800
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Nötmaräng recept
Cheesecake med ..
över 2 månader
Fryst glassmarä..
över 2 månader
Jultårta
av MrsC
över 2 månader
Nötmarängtårta
över 2 månader
Kulla Kakor
över 2 månader
Brutti ma buoni
över 2 månader