Ananaschutney

Mums

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

1 ananas
1 purjolök
1 röd chili
1 msk rapsolja
2 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
Pressad saft av 1 apelsin
2 dl vatten
1 msk ingefära färskriven eller 1 tsk torkad
½ tsk salt

Gör så här

Skala och dela ananasen. Ta bort den hårda stocken i mitten och tärna fruktköttet fint. Skölj, ansa och finhacka purjolöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.

Värm oljan i en gryta. Lägg i allt det hackade. Fräs en kort stund. Tillsätt honung, vinäger, apelsinsaft och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 30 min. Smaka av med ingefära och salt. Låt chutneyn kallna. Ananaschutneyn är god till allt stekt och grillat fläskkött och även till stekt fisk.
Visningar:
1740
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Ananaschutney recept
Äppel och anana..
av MrsC
över 2 månader
Chèvreburgare m
av Queenie
över 2 månader