Ananaskaka med hasselnötter

Gott med ananas

Betyg (1 röst)
Antal personer
1 kaka

Ingredienser

175 g smör eller margarin
2 dl socker
4 ägg
1 1/2 dl ananaskross
rivet skal av 1 citron
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl finhackade hasselnötter
Garnering:
2 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
finhackade hasselnötter

Gör så här

Rör matfett och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
Rör ner ananaskross och rivet citronskal. Blanda mjölet med bakpulver och nötter. Rör ner även det i smeten. Rör alltihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen (175 grader) i ca 40-45 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna.
Rör ut florsockret med citronsaften. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över finhackade nötter. Går att frysa.
Visningar:
1423
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Ananaskaka recept
Ananaskaka i lå..
av Bodil56
över 2 månader
Ananaskaka med
av sajoh69
över 2 månader
Ananaskaka
över 2 månader
Ananaskaka
över 2 månader
Glaserad ananas
av dag6
över 2 månader
Ananaskaka
av Bodil56
över 2 månader