Ananaskarré i lergryta

Man kan låta köttet marinera några timmar i såsblandningen innan tillagningen i ugn.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Ananaskarré i lergryta

Ingredienser

4 skivor ā 100-150 g benfri karré
1 burk skivad ananas (nettovikt 140 g)
2 msk (kinesisk) soja
1/2 dl madeira
1 tsk brun farin
1 dl crčme fraîche
2 msk maizenaredning

Att äta till:
Pressad potatis
Kokt purjolök
Kokt broccoli

Gör så här

Börja med att lägga lergrytan i vatten minst 1/2 timme. (Du som inte har lergryta kan använda en ugnssäker form med lock.) Lägg skivorna i grytan. Vispa ihop ananassaft (ananasbitarna får vänta), soja, madeira, brun farin, crème fraîche och maizenaredning.

Häll det över skivorna och ställ in formen i KALL UGN.
Sätt samtidigt ugnens termostat på 175 grader.
Låt grytan stå i ugnen 1-1 1/2 timme.
Strax innan köttet är färdigt blandar man i ananasen skuren i bitar.

Gott till är pressad potatis och kokt purjolök/broccoli.
Visningar:
3698
Sparat:
119

LIKNANDE RECEPT

Ananaskarré i l
av evaldo
över 2 månader