Ananaskarré i lergyta

Fläskkarrén blir saftig och god i lergrytan

Betyg (2 röster)
Antal personer
4-6 port
Ananaskarré i lergyta

Ingredienser

4 skivor benfri karré
1 burk ananas i bitear
1 gul lök i bitar
1 morot i slantar
2 msk soja
½ dl madeira
1 tsk brun farin
1 dl créme fraiche
2 msk maizena, för mörka såser

Gör så här

Börja med att lägga lergrytan i blöt ca ½ timme.
( Har du ingen lergryta så går en vanlig gryta lika bra ).
Lägg karréskivorna i grytan. Vispa ihop ananasspadet, soja, madeira, brun farin, créme fraiche och maizenaredning.
Häll det över skinkan och lägg i lök och morötter.
Ställ in grytan i kall ugn.
Sätt samtidigt ugnens temperetur på 175 grader.
Låt grytan stå i ugnen 1-1½ timma.
( Använd gärna stektermometer, innertemp ca 75-80 grader).
Strax innan köttet är färdigt blandar man i ananasbitarna.
När grytan är färdig, sila såsen och använd lök- och morotshacket vid serveringen tillsammans med såsen
Gott till är pressad potatis och kokt purjolök/broccoli.
Marinera gärna köttet några timmar i såsblandningen innan tilllagning i ugnen.
Visningar:
4375
Sparat:
65

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR