Ananasrutor med kokosglasyr

Frisk och god i smaken är denna kaka.
Oslagbar kombinationen av ananas och kokos.

Betyg (1 röst)

Ingredienser

2 burkar krossad ananas, i egen juice á ca 430g
3 ägg
4 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
2 dl avrunnen ananasjuice

Kokosglasyr:

50 g smör
2 dl strösocker
3 dl kokosflingor
1 msk vaniljsocker
2 ägg

Gör så här

Häll upp ananasen i en sil och låt den rinna av. Spara juicen. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner det i äggsmeten. Rör i ananasjuicen. Häll smeten i långpanna med bakpapper: ca 24x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter i 200 grader.

Glasyr:
Blanda alla ingredienserna väl i en kastrull. Låt glasyren sjuda upp under omrörning men inte koka.
Bred ananasen i ett jämt lager på kakan. Bred kokosglasyren ovanpå Grädda ytterligare ca 15 minuter i nedre delen av ugnen.

Låt kakan svalna innan den skärs i rutor
Visningar:
3680
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Ananasrutor recept
Choklad- och an..
av Annras
över 2 månader
Kladdkaka med k..
över 2 månader
Choklad- och an..
av Bodil56
över 2 månader
Ananasrutor
över 2 månader
Persiko och ana
över 2 månader
Kiwi och ananas
av Bodil56
över 2 månader