Andalusisk gazpacho med räkor, citron och chili

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

5 tomater (gärna ordentligt mogna)
1 röd paprika
½ gurka
2 schalottenlök
1 klyfta vitlök
½ röd chili, ej kärnor
2 msk olivolja
rödvinsvinäger
ev. sambal oelek efter smak
räkor

Gör så här

Ställ in paprikan hel i 225°, tills den är nästan svart. Tag ut, lägg över i bunke och täck med plastfilm. Låt svalna till den går att skala, tag även bort alla kärnor. Skala gurkan och skär ner i mindre bitar. Skala schalottenlökarna och skiva tunt. Hacka vitlöken.
Svetta i en kastrull: paprika i olivolja med hälften av löken och vitlöken. Svetta i en annan kastrull: gurkan med resterande lök och vitlök. Slå samman och tillsätt tomaterna som är halverade. Låt småkoka 10 min och dra sedan åt sidan. Låt svalna. Mixa sönder i mixer, smaka av med vinäger, sambal oelek, salt och peppar. Kyl ordentligt i kylskåp. Skala räkorna och pressa över lite citronsaft. Tillsätt finhackad chili. Lägg räkorna i botten av tallrikarna/skålarna och slå den kalla gazpachon över.
Visningar:
1740
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Gazpacho recept
Gazpacho på grö..
av tiberg
över 2 månader
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Ärtsoppa med rä
av tiberg
över 2 månader
Gazpacho - äkta
över 2 månader
Gazpacho- fylli
över 2 månader
Läskande melong..
av tina62
över 2 månader