Anitas nöttårta

Mmmmm vilken god, speciellt krämen.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Botten:
4 st äggvitor
1 hekto mandel eller nötter
1,5 dl strösocker
Kräm:
4 st äggulor
50 gram smör
1,5 dl strösocker
1 dl grädde
3,5 tsk vaniljsocker, tillsätt efter kokning
Garnera:
1 dl grädde
0,5 dl nötter

Gör så här

1. Botten: Vispa äggvitorna till hårt skum.
2. Tillsätt malda nötter eller mandel och strösocker.Rör om.
3. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. ca. 1 cm tjock rund botten.
4. Grädda i 200 grader i ca. 15-20 minuter, håll koll så den inte bränns. Låt kakan sedan svalna.
5. Krämen: Blanda allt på en gång i en kastrull och låt sjuda en stund. Tillsätt därefter 3-4 tsk vanlijsocker. Låt krämen kallna.
6. Vispa lite grädde och hacka nötterna till garnering,
7. Lägg den kalla botten på ett tårtfat, häll över krämen. Bred ett lager vispad grädde över krämen (inte på kanterna så man kan se den gula krämen) Strö sedan över med hackade nötter.
Visningar:
5559
Sparat:
82

LIKNANDE RECEPT

Nöttårta recept
Nöttårta med ko..
över 2 månader
Dajm-banana-spl
av LaJefa
över 2 månader
Schweizernöttår
av alvig
över 2 månader
Nöttårta med gl
av N85
över 2 månader
Nöttårta ā la M
av LaJefa
över 2 månader
Nöttårta
över 2 månader