Anitas Skogsbröd

Jättegott (och blir inte så fort torrt och tråkigt!)

Betyg (1 röst)
Antal personer
32 st

Ingredienser

1 hg jäst
1 l mjölk
3 dl havregryn
1 dl vetekli
1 dl linfrö
2 msk sirap
2 tsk salt
2 - 2,3 l vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 hg smör

Gör så här

Havregryn, vetekli, och linfrö blandas och kokas upp tillsammans med hälften av mjölken till en gröt. Rör ner smöret, resten av mjölken och låt svalna till 37 grader. Blanda i övriga ingredienser.
OBS! Degen ska inte jäsa.
Dela degen i 32 bitar, rulla till runda bullar, platta till lite.
Låt jäsa i 30 min. Grädda i 225 grader, i mitten av ugnen ca. 8 - 10 min.
Visningar:
1398
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Skogsbröd
av Fin
över 2 månader