Anjo Thaikycklingsoppa

Man tager vad man haver...

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 - 4 st kycklingfilé i mindre bitar
1 - 2 gul lölk i mindre bitar
2 - 3 hackade vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
2 - 3 skivade morötter
ca 1 tsk riven , färsk ingefära
Salt
peppar
½ kryddmått curry
½ kryddmått paprika
chilikrydda
Koriander
spiskummin
2 l kokt vatten
3 st hönsbuljongtärningar
lite kycklingfond
En ½ - 1 hel limefrukt
ca 3 - 4 port . kokta äggnudlar
1 liten burk strimlade bambuskott

Gör så här

Bryn ihop: Kyckling, lök, vitlök, morötter, ingefära och kryddor med olja i stekpanna tills kycklingen fått lite färg.

Koka under tiden upp vatten med buljong-tärningar och fond.

Häll över kyckling och övrigt i det uppkokta vattnet och låt puttra ca 10-15 min på svag värme.

Tillsätt sist: Bambuskotten och saften från limefrukten.

Eventuellt kan man ha i lite, Sambal oelek.

Man kan också välja till/välja bort olika grönsaker.
Visningar:
868
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Thaikycklingsop
över 2 månader
Thaikycklingsop
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR